Entertainment April 2024

Voor de maand April 2 LPs toegevoegd aan de collectie, de CDs had ik al langer. Als eerste Frisbee van NOFX op CD heet dit album Coasters. De tweede was een LP van Foo Fighters hun nieuwste album But Here We Are. Beide stonden al even op de lijst om aangeschaft te worden, nu zijn het er nog een stuk of 25 ofzo die ik nog op vinyl moet kopen. Stilletjes aan worden alle CDs gematcht met een LP ;-)

Entertainment aankopen maart 2024

Voor de maand Maart 2024 heb ik iets anders gedaan voor mijn entertainment aankopen. Ik ben naar Opnieuw & Co geweest. Dit is een kringloop winkel in de provincie Antwerpen. Daar hebben ze een grote collectie van voornamelijk DVDs en dus heb ik er 4 gekozen. En het beste van al is dat dit me exact 2€ heeft gekost ;-)

XServe 2008 en 2009

Afgelopen zaterdag naar Nederland geweest voor de HCC Kennisdag, en omdat we toch in de buurt waren meteen maar 2 XServe servers opgehaald voor 80€ Eentje werkt gewoon (het 2008 model) en de tweede start niet op van de opstartdisk (2009). De werkende gaat dienen als HTTP File server en ontwikkelomgeving voor Perl scripts. De tweede weet ik nog niet echt wat mee te doen.

Star LC-20

Voor een opkomend projectje heb ik een Star LC-20 Dot Matrix printer gekocht. Eigenlijk al in Januari 2024 gekocht, maar voor het project had ik nog bijkomende dingen nodig en die zijn nu pas allemaal binnengekomen. Verwacht binnenkort maar een blog post over dit project.

Entertainment Januari 2024

Voor de eerste maand van 2024 heb ik gekozen voor het nieuwe album van Green Day namelijk Saviors op Vinyl en CD. Na een paar luister beurten vind ik het een goed album. Het is geen tweede dookie of american idiot, maar dat heeft met nostalgie te maken. Wie weet wat Saviors gaat zijn binnen een tiental jaar ;-)

Entertainment December 2023

Voor de laatste maand van 2023 heb ik gekozen voor een serie namelijk The IT Crowd op DVD. De serie is 5 seizoenen lang maar bevat maar 25 afleveringen. Deze heb ik besteld bij Amazon in november, maar hij zou pas geleverd worden op 29 December 2023. Nu daar waren ze niet juist, de DVD is vroeger geleverd ;-)

Entertainment November 2023

Voor de voorlaatste maand van 2023 heb ik 2 dingen gekocht. Als eerste de LP van Blink-182 one more time genaamd. Als tweede een game voor de Nintendo Switch namelijk Mario + Rabbids: Sparks Of Hope. Deze stond al even op mijn verlanglijstje en nu heb ik hem met korting kunnen kopen, hij was net geen 31€.

Entertainment Oktober 2023

Voor de maand Oktober van 2023 heb ik 2 filmen en 2 muziek CD’s gekocht. Voor filmen heb ik op Blu-Ray Steve Jobs: Man In The Machine gekocht, dit is een documentaire. Voorts heb ik op DVD A Beautiful Mind gekocht. Voor muziek heb ik uiteraard de nieuwe Blink 182 album One More Time aangeschaft, en daar heb ik geen spijt van het is een zeer goed album. En als laatste heb ik van For I Am de CD All About Perspectives gekocht. Deze groep heb ik nog maar recent ontdekt, maar man ze hebben echt goede muziek.

Entertainment Augustus 2023

De entertainment aankopen voor Augustus 2023 zijn binnen ;-) Voor DVD heb ik gekozen voor War Games. Voor 4K Blu-Ray is het Ghostbusters Afterlife geworden, die heb ik nog niet gezien. En als laatste voor de categorie muziek heb ik de CD van For I Am gekozen met titel 15 Minutes Late. Deze band heb ik leren kennen via de website van Brakrock 2023. Een belgische punkrock band, en heel goed zeker de moeite waard.

Entertainment aankopen Juli 2023

Voor Juli 2023 heb ik eindelijk een reissue van The Offspring kunnen kopen namelijk Rise and Fall, Rage and Grace. Deze had ik oorspronkelijk al in Juni gekocht, maar bol.com heeft toen een verkeerde LP gestuurd. Nu heb ik bijna alle Vinyl van The Offspring (op twee na denk ik).

Entertainment Juni 2023

Dit zijn de entertainment aankopen van Mei 2023 en Juni 2023. In Mei heb ik de Blu-Ray Night Of The Living Dead gekocht, waarin een quote zit die gebruikt wordt door No Use For A Name in één van hun nummers. Verder Life Is Strange voor Nintendo Switch gekocht. Deze stond al even op mijn verlanglijstje. De CD But Here We Are van Foo Fighters had ik gepre-ordered in Mei, maar in Juni is die uitgekomen. Als laatste de LP van Freddie Mercury is een foutje van bol.com maar toch houd ik deze.

Entertainment April 2023

Voor De maand April 2023 Heb ik weer 2 DVD’s gekocht, deze keer zat er geen bonus bij ;-) Als eerste heb ik het vervolg van Return Of The Living Dead gekocht. De eerste heb ik in de jaren 80 gezien en wat me de stuipen op het lijf joeg was dat dit was gebaseerd op een waar gebeurd verhaal :-( De tweede is Fright Night. Ik kijk graag naar jaren 80 en 90 Horror films, de nieuwere zijn veel te eng :-(

Entertainment Maart 2023 (bonus)

In de vorige plog nog deze twee DVD’s vergeten. Eigenlijk had ik enkel Return Of The Livinf Dead besteld, maar er zat Children OF The Corn 4 extra bij. Ze hadden dat ook op de bestelbon bijgeschreven dat dit een extra was. Nu moet ik natuurlijk de eerste 3 van Children Of The Corn op DVD ook kopen ;-)

Entertainment aankopen maart 2023

Voor Maart 2023 heb ik een serie en één cd gekocht. Als serie heb ik gekozen voor V The Original Series. De reboot had ik al, maar nu ook de originele. Voor muziek ging mijn keuze uit naar Sweet High van Krezip. Al sinds eind jaren 90 volg ik die groep, hoewel dat er een serieus verschil zit tussen hun debuut album Nothing Less en de laatste nieuwe Sweet High.

HD Server

Nog een 1.2TB Hardeschijf toegevoegd aan de server. Dit is ondertussen de 3de en is bedoeld voor series op te zetten, die ik dan kan streamen naar mijn Apple TV. Toch maar weer besloten om de server te gebruiken als streamer voor mijn series en filmen. Er kan nog 1 hardeschijf bij en dan moet ik een 2de server kopen. Dat zal iets zijn voor het einde van 2023. Dan zet ik op 1 server series en op de andere filmen en mijn git projecten.

Entertainment Januari 2023

Voor de eerste maand van 2023 heb ik geen muziek gekocht maar een film en een serie. Top Gun Maverick op 4K Blu Ray mocht niet ontbreken in mijn verzameling. IK vind deze zelfs wat beter dan de originele, maar die heeft dan weer het nostalgische. Als serie heb ik Jericho gekocht. Deze heb ik jaren geleden op TV gezien en vond hem zo goed dat ik hem nu heb gekocht.

Philips Series 5000 Scheerapparaat

Eindelijk met Black Friday een nieuw scheerapparaat gekocht, de Philips Serie 5000. Mijn vorige was een Braun maar die was al een tijdje kapot en dus scheerde ik me met een tondeuse. Black Friday kwam dus mooi uit en met een mooie korting gekocht. Ik heb 89,99€ betaald en nu staat hij op 170€.

Entertainment December 2022

Voor de maand December wat muziek en films aangekocht. Om te beginnen met Angels And Airwaves hun CD en LP van Lifeforms. Die LP is de eerste die ik heb van Angels And Airwaves, voor een of andere reden zijn die LP’s bijna niet te krijgen (of heel duur). Voor films heb ik op 4K Blu-Ray Dune en Joker. Die stonden al een tijdje op mijn lijstje en nu dan maar gekocht met korting 2 voor 30€.

Boomer S1 - Airport Extreme

In de living heb ik een D-Link switch die niet meer goed werkte de wan poort is dodgy. Dus was ik op zoek naar een andere switch. Omdat ik van Apple producten houd wou ik een Airport Extreme 5th Gen en deze alleen gebruiken als switch. Het opzetten heeft wel even geduurd, maar het is gelukt (key is dat je eerst netwerk uitbreid en daarna een statisch ip adres kiest). De WiFi heb ik uitgezet zodat hij enkel de ethernet verbindingen doorgeeft via kabel ipv WiFi.

Dyson V8 Absolute+

Na lang wachten eindelijk een nieuwe stofzuiger gekocht, een Dyson V8 Absolute+ voor 349€ bij mediamarkt. Hier was ik al lang over aan het nadenken, want ik was de oude beu. Die oude was nog met draad en ik merkte dat ik het stofzuigen altijd uitstelde door het gedoe met de draad.